2 Şubat 2018 Cuma

FATİHA SURESİ MEALİ

                                                            FATİHA SURESİ MEALİ

1- Dünyada mü'min veya kafir ayrımı yapmadan bütün kullarına eşit mesafede olan, ahirette ise mü'min kullarına merhamet eden Allah adına.

2- 3- Övgü, göklerin, yerin ve ikisinin arasında bulunanları (1), besleyen, büyüten, yetiştiren, hayatiyetlerini elinde tutan, dünyada bütün kullarına mümin kafir ayırmadan eşit yasalar uygulayan, ahirette ise sadece kendisine iman eden bir hayat sürenleri bağışlayan Allah'a mahsustur.

4-  Hiç bir nefsin başka bir nefis üzerinde yetki ve tasarruf hakkının bulunamadığı günde (2), bütün nefisler üzerindeki yetki ve tasarruf hakkı sadece onundur.

5- Yalnız sana kulluk eder, (Türbelerden, Şeyh, Kutup, Gavs gibi lakaplar takılan insanlardan değil) yalnız senden yardım isteriz.

6-  Bizi Rab ve İlah olarak sadece seni tanıyan doğru bir yola(3) klavuzluk et.

7- Nebilerin, Sıddıkların, Şahitlerin, Salihlerin (4) yoluna, gazaba uğrayan ve klavuzu terk edeerek (sahte klavuzlar edinenlerin) yoluna değil.
 


Dipnotlar:

1- Fatiha s. 2. ayetinde geçen "Alemine" kelimesinin anlamı, Şuara s. 23. ayetinde Firavun tarafından Musa (a.s) a sorulan soru üzerine, Musa (a.s) tarafından, Şuara s. 24. ayetinde verilen cevaptan alınmıştır.
2- Fatiha s. 4. ayetinde geçen "Yevmiddin" deyiminin anlamı, İnfitar s. 19. ayetinden alınmıştır.
3- Fatiha s. 6. ayetinde geçen "Sıratel Müstakim" deyiminin anlamı, Al-i İmran s. 51. , Yasin s. 61. ve Zuhruf s. 64. ayetlerinden alınmıştır.
4- Fatiha s. 7. ayetinde geçen "En'amte" kelimesinin anlamı, Nisa s. 69. ayetinden alınmıştır.

3 yorum:

  1. Hocam çok emek veriyorsunuz, çok fazla yazıyorsunuz ama boşa gidiyor. Kategorileştirip konularına göre yazıları ayarlasanız çok faydalı olur ve kitleniz daha da artar. Yazılarınız çok karışık

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim Furkan kardeşim maalesef blog düzenlemesi konusunda acemiyim inş bu konuda biraz çalışayım

    YanıtlaSil
  3. Blogunuzdan çok istifade ediyorum, Allah razı olsun.

    YanıtlaSil