4 Temmuz 2011 Pazartesi

Neden Kur'anı Mümince Anlamak

 Allahın selamı kuranı mümince anlayan ve  anlamak isteyen  kardeşlerimin üzerine olsun.Neden kuranı mümince anlamak dedik önce onu izah edelim son zamanlarda kuran merkezli düşünme adı altında ortaya atılan kuranı anlama metodlarına baktığımız zaman anlama metodunun kurana ters yönlerinin bulunduğunu üzülerek görüyoruz.Bu ters düşünce metodlarının kiminin altında yatan halis düşünce olarak görsek bile çoğunun şeytani amaçlar taşıdığınıda üzülerek görüyoruz.inş bundan sonra bu sayfasında başlığımız olan "kuranı mümince anlamak"   düşüncesine uygun olarak sizlerle paylaşımlarda bulunacağız bunları yaparken allahın bize gönderdiği kuranın bütünlüğüne uymaya çalışarak bazı konular hakkında düşüncelerimizi paylaşacağız. 

 Bunları yaparken biz yaptık oldu yada bizim yaptığımızdan başkası doğru değildir gibi düşünceler içinde olmamaya gayret edeceğiz. blogumuz her türlü eleştiriye ve katkıya açıktır.tabiki katkılar "Kuranı Mümince Anlamak" düşüncesinden şaşmadan yapılacaktır.Endoğrusunu Allah bilir sözünü unutmadan yapılacak her katkıya açık olacağımızı belirtmek isterim. Tabiki kuran merkezli düşünce deyipte kuranla alakası olmayan bazı yazılar hakkındaki düşüncelerimizi de buradan yayınlayacağımızı söylemek isterim.

1 yorum:

  1. Sizi" kuranincelemesi.org "sitesinde bugün yayinlanan"celal Şengör kuranin bilime aykırı olduğunu ispatladı mi?"adlı yazıyı okumaya davet ediyorum.Eminim bu konuda ufkunuz genisleyecektir.Çünkü maksadımız üzüm yemek ,bağcıyı dövmek değil.Saygılarımla.

    YanıtlaSil